28 Ekim 2006

SOAD

Zaman zaman System of a Down (SOAD) adlı grubu dinlerim (hala). Bu arkadaşların şarkılarının tınıları da hoşuma gider. Aniden yükselmeler, doğu tınıları vs. Ermeni asıllı olduklarını da bilirim. Amma velakin Holy Mountains şarkılarında bize resmen küfretmeleri hiç yenilir yutulur gibi değil. Olayı sözde Ermeni katliamına getirmek istemiyorum. Ayrıca futbol takımı tutarcasına siz bizi katlettiniz, hayır siz bizi ... olayı da saçmalamanın daniskası...Şahsen kendi adıma 90 sene önce neler oldu bilemem. Sadece okuduklarım duyduklarım var. Savaş ortamında her iki taraftan da ölümler olması gayet doğal. Velakin ölüm şekli önemli!Bu sitede ayrıntılı bilgi var. Fransa'nın yaptığı saçmalıktan sonra olayı tarihçilere bırakalım derim.
Gelelim SOAD'a...Holy Mountains diye sözedilen Ağrı Dağı...Şarkıda ne şeytanlığımız kalmış ne de katilliğimiz...

Can you feel their haunting presence?
Can you feel their haunting presence?

Liar, Killer, Demon
Back to the river Aras


Türkiye'de bu arkadaşların fanatikleri olduğu gibi anti-soad'cılar da mevcut.
Felsefem şudur: Popülaritelerini ve müziği kullanarak kendi düşüncelerini insanlara aşılamaya çalışmaları yanlış. Ayrıca 90 sene önce olan olayları tekrar gündeme getirerek ne isterler? Geçmişten ders alarak bugünde yaşamak ve geleceği planlamak gerekir. Devamlı geçmişte yaşamak değil...
Down sendromlu arkadaşlar 'down' oldunuz.

youtube gibi sitelerde hem soad hem de anti soad hakkında videolar mevcut. Yalnız Ermenilerin bu iş için çok çalıştığı bu sitelerde bile bariz görünüyor.

Siz onun yerine Tiny Toon eşliğinde They Might be Giants'tan İstanbul Not Constantinople 'ı seyredin. İnsanı zorla milliyetçi yapar bunlar!